Onthulling ing. P.F. v.d. Broekweg

De eerste directeur van de Buisleidingenstraat ing. P.F. v.d. Broek is enige tijd geleden overleden. Om hem te gedenken hebben wij een inspectieweg naar hem vernoemd. Afgelopen vrijdag heeft zijn zoon dit straatnaambord samen met onze huidige directeur Peter Donk onthuld.

Van de Broek was, toen hij gevraagd werd om zich te gaan bezighouden met de realisatie van de buisleidingenstraat, dienstkringhoofd bij Rijkswaterstaat met vele jaren ervaring. Hij werkte al jaren in het westen van Brabant was dus goed bekend in de regio. Het realiseren en beheren van de buisleidingenstraat werd zijn levenswerk. Hij heeft zijn ziel en zaligheid gelegd in het letterlijk op de kaart zetten van de buisleidingenstraat.

Door de wijze waarop hij zijn ambtelijke top adviseerde en leiding gaf aan zijn medewerkers kwam de buisleidingenstraat vrijwel zonder grote problemen tot stand. Door zijn grote kennis en gedrevenheid heeft hij zijn opdracht en doel bereikt: het realiseren en beheren van een ondergrondse transportweg voor vloeistoffen en gassen tussen Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen.